Αστρολογία

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Να σκέφτεσαι σαν άνθρωmulti functional assistant.smallπος της δράσης και να ενεργείς σαν άνθρωπος της σκέψης.

Henri Bergson,  Γάλλος φιλόσοφος, Νόμπελ 1927

Είστε έτοιμοι για την διέλευση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο «κλίμα» του χειμώνα που ακολουθεί;

Στις 20 Αυγούστου, ο Άρης, το αρχέτυπο της δράσης, της μαχητικότητας, της διεκδίκησης αλλά και του ανταγωνισμού, του παρορμητισμού και της έντασης, περνά στο ζώδιο των Διδύμων. Όμως δεν είναι η θέση που τον καθιστά σημαντικό όσο η παρατεταμένη παραμονή του εδώ. Συνήθως χρειάζεται 1 ½ + περίπου μήνες για να διασχίσει κάθε ζώδιο, εκτός των περιόδων που αναδρομεί (κάθε 26 περίπου μήνες). Κι εδώ ακριβώς βρισκόμαστε! Ο Άρης θα παραμείνει στους Διδύμους έως τις 25 Μαρτίου 2023, ενώ θα κινηθεί σε ανάδρομη πορεία από τις 31/10/22 έως τις 12/01/23!!!

Σκέφτομαι -ή μάλλον αμφιβάλω- άρα υπάρχω!

«Cogito, ego sum» - με αυτή τη διατύπωση ο Καρτέσιος (René Descartes) έμεινε στην ιστορία, θέτοντας την βάση του δυισμού και της ιδέας πως το σύμπαν αποτελείται από δύο διαφορετικά είδη πραγμάτων, την ΥΛΗ (σώμα) και το ΠΝΕΥΜΑ (νους/ψυχή). Και δεν το αναφέρω τυχαία καθώς ο Άρειος (Κριός δη) Καρτέσιος είχε γενέθλιο Άρη στους Διδύμους (α! και Δία στον Κριό, όπως και τώρα). Για να κατακτήσει την γνώση, τις απόψεις, τις πεποιθήσεις, έπρεπε πρώτα να αμφισβητήσει τα πάντα!

Με την πολύμηνη διέλευση του Άρη στους Διδύμους όχι μόνο έχουμε την δυνατότητα αλλά απαιτείται να ξεφύγουμε από την αναπαραγωγή κονσερβοποιημένων πληροφοριών, ιδεών και προτύπων και να τολμήσουμε το «έγκλημα της σκέψης».  

Έξυπνος, Πολυμήχανος και Πονηρούλης

Περισσότερα

Η Μεγάλη Σύνοδος Δία – Κρόνου στον Υδροχόο

Το 2020 κλείνει με ένα ιδιαίτερα σημαντικό αστρολογικό φαινόμενο, την σύνοδο Δία – Κρόνου στην 00ο29’ του Υδροχόου. Το ραντεβού στο νέο σημείο αφετηρίας τους γίνεται στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα που συμπίπτει επίσης με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Ο συμβολισμός της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής - η αυγή της νέας εποχής, το αποκορύφωμά της νύχτας και η αύξηση του φωτός που έπεται – συνοδεύει τον τρέχοντα συνοδικό κύκλο. Επίσης όμως τονίζει τον Κρόνιο χαρακτήρα του, καθώς ο Κρόνος κυβερνά παραδοσιακά τόσο τον Αιγόκερω όσο και τον Υδροχόο. Αναφορικά να πούμε πως, την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω ακολουθεί ταυτόχρονα και ο Ερμής.

Περισσότερα

ΑΘΗΝΑ PALLAS - Νέος Φωτισμός Ακρόπολης

Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, μια εποχή που η δημοκρατία δοκιμάζεται παγκοσμίως, η αρχετυπική πνευματική φλόγα της Αθηνάς, προστάτιδα της πόλης της Αθήνας, αναβαθμίζεται και δυναμώνει.

Σε μια ειδική τελετή, στις 30 Σεπτεμβρίου '20 και ώρα 8μμ, παρουσιάζεται ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης. Και παρότι ο στόχος του υπουργείου είναι η εκσυγχρονισμός των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών στην Ακρόπολη των Αθηνών, δεν λείπει η συμβολική σημασία και η συγχρονικότητα.

Περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

από την Ευαγγελία Μαλαμα

Αναπολώντας τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2019, σίγουρα νομίζουμε πως έχει περάσει μια ζωή και κάτι παραπάνω!

Σε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά του 2020, οι νέοι συνοδικοί κύκλοι των μεγάλων και δυνατών πλανητών, ξεκίνησαν με την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα στις 12 Ιανουαρίου και συνέχισαν με την τριπλή συνάντηση του Δία και του Πλούτωνα. Μας έδειξαν πως, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας καινούργιας εποχής και εμείς, θα πρέπει να την υποδεχτούμε έχοντας τις κεραίες μας ανοιχτές, αφήνοντας πίσω μικροπρέπειες, εγωιστικές συμπεριφορές και ιδεολογίες που απλά δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν .

Περισσότερα

ΑΘΗΝΑ PALLAS σε ορθή πορεία

Μια από τις σημαντικότερες «παίχτριες» στα αστρολογικά τεκταινόμενα του 2020, η Pallas Αθηνά, γύρισε σε ορθή πορεία στις τις 6 Σεπτεμβρίου, στην 12η μοίρα του Αιγόκερου. Κι όπως επανειλημμένα λέω, χρειάζεται πάντα να εξετάζουμε τα φαινόμενα από μια πιο ευρεία οπτική και όχι ως ένα μεμονωμένο γεγονός. Υπάρχει μια ροή, μια ακολουθία που μας οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα.

Περισσότερα

VIDEO