ΑΘΗΝΑ PALLAS σε ορθή πορεία

Μια από τις σημαντικότερες «παίχτριες» στα αστρολογικά τεκταινόμενα του 2020, η Pallas Αθηνά, γύρισε σε ορθή πορεία στις τις 6 Σεπτεμβρίου, στην 12η μοίρα του Αιγόκερου. Κι όπως επανειλημμένα λέω, χρειάζεται πάντα να εξετάζουμε τα φαινόμενα από μια πιο ευρεία οπτική και όχι ως ένα μεμονωμένο γεγονός. Υπάρχει μια ροή, μια ακολουθία που μας οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα.

DIRECT Pallas Sept 6

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο αστεροειδής Pallas ορθοδρομεί ενόσω ο Άρης είναι almost στάσιμος και λίγο πριν ξεκινήσει την δική του ανάδρομη πορεία από το ζώδιο του Κριού. Η θεά της Σοφίας, της σύνεσης και της στρατηγικής, αναλαμβάνει τα ηνία, ή αλλιώς «παίρνει κεφάλι» έναντι του παρορμητικού και ανταγωνιστικού Άρη.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθούμε και στην σχέση της φέτος με τον πατέρα της Δία – επίσης στον Αιγόκερω, τον συγχρονισμό τους αλλά και την ένωση των δυνάμεων τους για κοινό σκοπό. Ακόμα και οι ανάδρομοι κύκλοι τους είναι συντονισμένοι. Η Pallas Αθηνά ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία της στις 17 Μαΐου στην 00ο57’ του Υδροχόου, όταν ο Ήλιος από τον Ταύρο και τοποθετημένος στον Algol – (στον αστερισμό του Περσέα, αναπαριστά το μάτι της Γοργόνας Μέδουσας) βρίσκονταν σε όψη τριγώνου με τον Δία στον Αιγόκερω , ο οποίος επίσης είχε μόλις αναδρομήσει (15/05). Πατέρας και θυγατέρα ξεκίνησαν ένα εσωτερικό ταξίδι με στόχο την βαθύτερη κατανόηση και αναγνώριση των φόβων μας, των παθών μας, των ενστίκτων μας και της εγωιστικής μας παρόρμησης. Ο Άρης στον Κριό δεν δυσκολεύτηκε την περίοδο αυτή να βγάλει στην επιφάνεια τέτοιου είδους συμπεριφορές, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατών και ηγεσίας. Έφαγε όμως και τα χαστούκια του από τα πλανητικά μεγαθήρια Δία, Κρόνο και Πλούτωνα, οι οποίοι μέσα από την διέλευση τους στον Αιγόκερω, ελέγχουν, συγκρατούν ή μπλοκάρουν τις δράσεις.

Οι αναδρομές της Αθηνάς και του Δία ήταν ένα ταξίδι της εσωτερικής μάχης. Φτάνοντας στο τώρα, η Αθηνά γεννιέται πάνοπλη, ώριμη και ετοιμοπόλεμη, έτοιμη να φέρει την τάξη, να δημιουργήσει δομή, έναντι του χάους, των ανεξέλεγκτων συναισθημάτων, των παράλογων απαιτήσεων και παθών. Η σύμπραξη Πατέρα-Κόρης σκοπό έχει την διεύρυνση της αντίληψης, την Νόηση. Stop! Δεν θα σας πάω σε αρχαία φιλοσοφικά κείμενα, θα σας πω μόνο πως με την έννοια της αντίληψης και νόησης, εννοούμε την ανάγκη να ερμηνεύουμε λογικά και αποστασιοποιημένα όσα μας συμβαίνουν και βιώνουμε. Είναι η κατανόηση της καλής και κακής μας πλευράς, και η χαλιναγώγηση των κατώτατων χαρακτηριστικών μας. Θέλω 300 τ.μ. σπίτι και ζω μόνος/η μου. Αποδεκτό! Έχεις τα χρήματα ή μήπως θα καταριέσαι την κακή σου μοίρα που δεν τα διαθέτεις; Τι εξυπηρετεί αυτή η επιθυμία; Μήπως υποκαθιστά κάτι άλλο; Αντιλαμβάνεσαι πως, η αναζήτηση της ηρεμίας και εσωτερικής ισορροπιας μέσω της ύλης, αντικειμενικά ζημιώνει το πνεύμα σου;Από την Σοφία οφελείσαι

Στον χάρτη της ορθοδρόμησης, η Αθηνά σχηματίζει ένα Μεγάλο Τρίγωνο με τον Ήλιο στην Παρθένο και τον Ουρανό στον Ταύρο. Είναι ο η καθαρότητα του πνεύματος (Παρθένος) και η κατανόηση του εαυτού (Ήλιος) που απαιτείται προκειμένου να αφυπνιστούμε (Ουρανός) και να αλλάξουμε την στάση μας και την εξάρτηση μας έναντι της ύλης (Ταύρος). Κοντά και ο πατέρας Δίας, ο οποίος ορθοδρομεί στις 13 Σεπτεμβρίου, στην 17ο24’ Αιγόκερου. Ο συνδυασμός των γήινων ζωδίων αναζητά έμπρακτα αποτελέσματα και σταθεροποίηση, ενώ τα όπλα της επιτυχίας είναι η κατάστρωση στρατηγικής, και η εφαρμογή της με υπομονή και επιμονή. Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο βέβαια, καθώς όπως προαναφέραμε, η ανθρώπινη φύση είναι διττή, και μέσα μας ενσωματώνονται η καλή και η κακή πλευρά. Ποιον δρόμο χαράσσουμε και ποιον ακολουθούμε; Δεν είναι τυχαίο επίσης πως, στον ίδιο χάρτη η Σελήνη και ο Άρης από τον Κριό σφυροκοπούν την Αφροδίτη στον Καρκίνο, η οποία βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα. Νομίζεται πως θα είναι εύκολη η διαδικασία; Αν μπορούσα να το κάνω εικόνα, θα ήταν αυτή του "δαιμονισμένου" που αντιδρά απέναντι στον αγιασμό. Για όσους όμως είναι συνειδητοποιημένοι και μπουχτισμένοι από τις προσωπικές και κοινωνικές σαβούρες, το σχήμα αυτό σπρώχνει προς στην αλλαγή:"Νισάφι βαρέθηκα! Καταστρατηγώ και συμμετέχω πλέον στις αλλαγές!"

Νέα προσέγγιση ή δεδομένα και σε θέματα υγείας...  

Τέλος, σε πολιτικό/κοσμικό επίπεδο, η ορθοδρόμηση της Αθηνάς αναμένεται να φέρει διαπραγματεύσεις και επιδίωξη ειρηνικών λύσεων... We cannot change

VIDEO