ΑΘΗΝΑ PALLAS - Νέος Φωτισμός Ακρόπολης

Σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, μια εποχή που η δημοκρατία δοκιμάζεται παγκοσμίως, η αρχετυπική πνευματική φλόγα της Αθηνάς, προστάτιδα της πόλης της Αθήνας, αναβαθμίζεται και δυναμώνει.

Σε μια ειδική τελετή, στις 30 Σεπτεμβρίου '20 και ώρα 8μμ, παρουσιάζεται ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης. Και παρότι ο στόχος του υπουργείου είναι η εκσυγχρονισμός των υποδομών και των παρεχομένων υπηρεσιών στην Ακρόπολη των Αθηνών, δεν λείπει η συμβολική σημασία και η συγχρονικότητα.

 

Η δοκιμαστική πρόβα έγινε το βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου, κάτω από την πανσέληνο στον άξονα Ιχθύων - Παρθένου στην 10η12' μοίρα και σε αρμονικές όψεις των φώτων με την Pallas Αθηνά στην 12ο15' του Αιγόκερου και τον Ουρανό στον Ταύρο στην 10ο33' του Ταύρου.

Lighting day

Η Ακρόπολη θα λάμψει με νέο φωτισμό

Στον χάρτη των εγκαινίων, η Αθηνά βρίσκεται στην 13η54' μοίρα του Αιγόκερου, (έχοντας μόλις περάσει από το Μεσουράνημα 14 λεπτά πριν) και τοποθετείται στον 9ο οίκο του πατρός της, τον οίκο της προβολής - η τελετή θα παρουσιαστεί ζωντανά σε live streaming - οίκο της Ανώτερης Νόησης, της Συνειδησιακής Διεύρυνσης, της Φιλοσοφίας, του Νόμου. Ο πατέρας της Δίας βρίσκεται σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, καμαρώνοντας για την αγαπημένη του κόρη που την προωθεί με την σειρά του σε όλα τα μήκη και πλάτη. Σε αυτή την θέση βέβαια ο Δίας είναι σοβαρός και, μαζί με τον Κρόνο και Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο μέσα από τον 10ο οίκο, κοιτούν την κοινωνία με αυστηρότητα. Ήθος και Τάξη, αρετές που πρέπει να ξαναθυμηθούμε.

Η Αθηνά υπήρξε το αντίπαλο δέος του Άρη, γιατί ενώ εκείνη κοινούνταν σοφά, χρησιμοποιώντας πάντα την στρατηγική σε κάθε της κίνηση, ο Άρης ήταν παρορμητικός και λάτρης των αντιπαραθέσεων.

Στον χάρτη της έναρξης, η υπεροχή της Αθηνάς έναντι του Άρη είναι εμφανής. Ο ωροσκόπος στον Κριό - σε αναιρετική μοίρα - με τον κυβερνήτη Άρη στο ίδιο ζώδιο, σε ανάδρομη πορεία και κρυμμένο στον 12ο οίκο. Έχει μόλις ολοκληρώσει το τετράγωνο του με τον Κρόνο, ο οποίος ζητά την συμμόρφωση του και την ανακατεύθυνση της ενέργειας του.

Η Σελήνη, κυβερνήτης του 4ου οίκου, της πατρίδας, της οικογένειας μας και της ψυχής μας, βρίσκεται ξανά στο ζώδιο των Ιχθύων, σε ακριβές εξάγωνο με τον Κρόνο. Τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται είναι, η ανάγκη της προστασίας και σταθερότητας (οικογένεια και πατρίδα), ο σεβασμός στο παρελθόν, τους προγόνους μας και την παράδοση, η επιτακτική ανάγκη συναισθηματικής ωριμότητας και υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία μας.

Η αντίθεση ακριβείας του Ήλιου στην 07ο59' του Ζυγού με τον Χείρωνα στον Κριό στον 12ο οίκο, στην αρνητική της έκφραση περιγράφει την μελαγχολία μας, την θυματική μας στάση και την απώλεια της ταυτότητας μας. Ο Ήλιος όμως εδώ ριχνεί ΦΩΣ στις τραυματικές μας μνήμες και ενεργοποιεί την θέληση να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε κάτι θετικό. Άλλωστε, ο Ήλιος βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη στον Λέοντα, η οποία με την σειρά της βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με την Εστία στον 5ο οίκο, την φλόγα που έκαιγε σε κάθε οικία και ναό, η "Ουσία" του Πλάτωνα που σχετίζεται με την κίνηση και την ώθηση - πνευματική και υλική. Όλος αυτός ο συνδυασμός μας καλεί να ξαναβρούμε ΜΕΣΑ μας την φλόγα της θέλησης και της δημιουργικότητας μας, ενωμένοι και σε αρμονία με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Τέλος, στην κατεύθυνση της αλλαγής και της εκ νέου διαμόρφωσης (ή επανεύρεσης) των αξιών μας, μας οδηγεί και ο Ουρανός στον Ταύρο στον 1ο οίκο σε συγκλίνουσα αντίθεση με τον Ερμή και Ήρα στην 3η μοίρα στον Σκορπιό στον 7ο οίκο. Έχουμε κατανοήσει την αξία μας σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς/κράτη; Όσα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και να χαράξουμε ένα νέο μέλλον.

Lighting Parthenon Panathenaea

ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Για όσους από εσάς με έχετε παρακολουθήσει σε ομιλίες μου, το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε τον χάρτη των εγκαινίων του Παρθενώνα που χρησιμοποιώ ως ορόσημο για την Αθηνά και κατ' επέκταση για την Pallas.

Παρακάτω εξετάζουμε πως αλληλεπιδρούν οι δύο χάρτες και πως ενεργοποιούνται χρονικά:

  • Ο ωροσκόπος της Φωταγώγησης στην 29η του Κριού, βρίσκεται σε σύνοδο με την γενέθλια Pallas Αθηνά
  • Η Pallas της 30ης Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε σύνοδο ακριβείας με τον γενέθλιο Ουρανό στην 13η Αιγόκερου ενεργοποιώντας το τρίγωνο του με τον Άρη ΚΑΙ σε ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΣΤΙΑ την Ιερή Φλόγα στην 13η μοίρα Καρκίνου.  ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Ο Δίας και το Μεσουράνημα της Φωταγώγησης είναι σε σύνοδο ακριβείας με τον γενέθλιο Πλούτωνα στην 17η Αιγόκερου.  
  • Η Σελήνη της στιγμής είναι σε απόσταση δύο (2) μοιρών από την προοδευμένη Σελήνη στους Ιχθείς
  • Ο ανάδρομος Άρης και η Έριδα βρίσκονται σε σύνοδο με την γενέθλια Σελήνη στον Κριό.
  • Επιστροφή Ποσειδώνα: Ο διελαύνων Ποσειδώνας σε απόσταση δύο (2) μοιρών από τον γενέθλιο Ποσειδώνα.

 

 

Tagged under: pallas ,

VIDEO