ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

από την Ευαγγελία Μαλαμα

Αναπολώντας τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2019, σίγουρα νομίζουμε πως έχει περάσει μια ζωή και κάτι παραπάνω!

Σε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά του 2020, οι νέοι συνοδικοί κύκλοι των μεγάλων και δυνατών πλανητών, ξεκίνησαν με την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα στις 12 Ιανουαρίου και συνέχισαν με την τριπλή συνάντηση του Δία και του Πλούτωνα. Μας έδειξαν πως, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας καινούργιας εποχής και εμείς, θα πρέπει να την υποδεχτούμε έχοντας τις κεραίες μας ανοιχτές, αφήνοντας πίσω μικροπρέπειες, εγωιστικές συμπεριφορές και ιδεολογίες που απλά δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν .

Το πέρασμα του Κρόνου και του Δία στον αστερισμό του Υδροχόου και μάλιστα με μια εντυπωσιακή σύνοδο που θα ολοκληρωθεί ανήμερα του χειμερινού ηλιοστάσιου στις 21 Δεκεμβρίου στην μηδενική μοίρα του ζωδίου που αντιπροσωπεύει τον αλτρουισμό και την εκκεντρικότητα, μας δηλώνει ότι ο κόσμος πλέον δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Θεωρώ βέβαιο πως, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, ύστερα από τα γεγονότα που βίωσαν δεν θα μπορούσαν παρά να αποδεχτούν την κοσμική επιρροή. Την περιγράφω λοιπόν ως εντυπωσιακή γιατί μετά από αιώνες (οι μελετητές μιλάνε για την περίοδο του μεσαίωνα), ο Κρόνος και ο Δίας θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον που θα μοιάζουν σαν να είναι ένας διπλός πλανήτης. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την δυναμική της.

Αυτή η μετάβαση χρωματίζεται και από κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, την ενεργοποίηση της έκλειψης της 14ης Δεκεμβρίου στην 23η μοίρα του Τοξότη. Μία έκλειψη που διψά για επικοινωνία, χαρά και ελπίδα, εντείνοντας με το τετράγωνο του Ερμή στον Τοξότη που είναι και εκτός ορίων με τον Ποσειδώνα,τις λάθος εκτιμήσεις ,τη βιασύνη να υιοθετήσουμε πληροφορίες οι οποίες ερχονται με καταιγιστικό ρυθμό,χωρίς να μπουμε στην διαδικασία να τις αξιολογήσουμε στο βαθμό που πρέπει.

Η υπέρμετρη αισιοδοξία, η διάθεση για δράση και αντίδραση, χάρη στις όψεις τριγώνου του Άρη – σε ορθή πορεία πλέον- με τα φώτα, αλλά και τον εκτροχιασμένο Ερμή, μπορεί να μας οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις καθοδηγούμενες από την πίεση και την συνεχή αίσθηση του φόβου μπροστά σε ένα αμφιλεγόμενο μέλλον.

Στα θετικά, η όψη εξαγώνου από την Αφροδίτη στον διορατικό Σκορπιό με τον Δία - πρωταγωνιστή του 2020 στο ζώδιο του Αιγόκερου - που θα μας οδηγήσει στο να απολαύσουμε ερωτικές στιγμές αλλά και πιθανόν να φέρει θετικές εξελίξεις στον οικονομικό τομέα. Ας μην ξεχνάμε την επιρροή του Ποσειδώνα ,καλό θα ήταν να αποφύγετε συμφωνίες που δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες γιατί, οι παρανοήσεις φέρνουν τις παρεξηγήσεις. Επίσης προσοχή θα χρειαστεί να δώσουμε και στην τάση της εποχής για υπέρμετρες σπατάλες. Η ενεργοποιήση λοιπόν της τελευταίας έκλειψης του 2020 γίνεται με τον Άρη να ολοκληρώνει και το τελευταίο του τετράγωνο με τον Πλούτωνα(κορύφωση 23/12) συνεχίζοντας τα παιχνίδια εξουσίας ,την τάση για επιβολή απόψεων μέσα σε τεταμένο κλίμα αλλά και να προδιαθέτει άλλο ένα κύμα έντασης και απώλειας …

Ας πάμε λοιπόν στην Παραμονή των Χριστουγέννων που μας βρίσκει με την Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου παρέα με τον Ουρανό να δημιουργεί ένα υπέροχο τρίγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή από το ζώδιο του Αιγόκερω αλλά και τετράγωνο με τον περιοριστικό Κρόνο. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη να φροντίσουμε τον εαυτό μας,να απολαύσουμε ένα όμορφο δείπνο , να φορέσουμε κάτι όμορφο - ακόμα κι αν δεν παραβρεθούμε σε κάποιο λαμπερό ρεβεγιόν,να ανοίξουμε ένα κρασί και να το μοιραστούμε με τους λίγους και εκλεκτούς που θα είναι δίπλα μας. Ο Ουρανός δείχνει στον Ερμή καινούργιους τρόπους επικοινωνίας . Ίσως μοιραστούμε την αγάπη μας και τις ευχές μέσω πια μιάς οθόνης, ίσως το τσούγκρισμα των ποτηριών να γίνει στον αέρα, τα φιλιά θα δώσουν την θέση τους στις τρυφερες ευχές μέσω τηλεφώνου και βιντεοκλήσεων, σε κάποιους ακόμα μπορεί μία οθόνη να πάρει και τη θέση της στο γιορτινό τραπέζι.Η Αφροδίτη από τον αισόδοξο Τοξότη προχωράει πηγαίνοντας να δημιουργήσει οψη τριγώνου με τον αστεροειδή Hygeia έχοντας την ανάγκη να δει επιτέλους φως , να πιστέψει ότι η πολυπόθητη ισορροπία θα επανέλθει φέρνοντας κοντά ανθρώπους αλλά και όνειρα που έχουν μπει σε αναμονή!

Η Νέα Εποχή είναι εδώ! Η τεχνολογία πλέον θα έχει θέση σε κάθε στιγμή της ζωής μας και η δική μας πρόκληση είναι να καταφέρουμε να την αποδεχτούμε και να τη χρησιμοποιήσουμε με σύνεση και δημιουργικότητα.

VIDEO