ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ τετράγωνο

Φτάσαμε στην πρώτη αναμέτρηση του Άρη με τον Κρόνο για το 2020, που κορυφώνεται στις 24 Αυγούστου. Η όψη τετραγώνου που σχηματίζουν είναι ένα τεστάρισμα, ύστερα από την συνάντηση τους και το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου στις 31 Μαρτίου, στην 00ο40' στο ζώδιο του Υδροχόου.Σας θυμίζει κάτι η ημερομηνία; Lockdown - καραντίνα - περιορισμός μήπως; Παραδοσιακά, οι ενέργειες των δύο αυτών πλανητών είναι ασύμβατες μεταξύ τους. Ο Άρης θέλει δράση, εξωστρέφεια, επιθυμεί να εκφράσει το εγώ του, θέλει να ικανοποιεί τα ένστικτα του. Ο Κρόνος θέτει όρια, απαιτεί προσήλωση, αυτοέλεγχο και μεθοδικότητα. Χρήσιμα και τα δύο, αλλά αρκετά αντικρουόμενα μεταξυ τους. Από την Βαβυλώνα, την Ελληνιστική περίοδο έως και τον Μεσαίωνα, οι αστρολόγοι θα προέβλεπαν μόνο δεινά και κακή τύχη. Οκ! δεν είμαστε και στα καλύτερα μας, αλλά η οπτική των αστρολόγων της εποχής μας έχει διαφοροποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη την βούληση, την εξέλιξη και συνειδητοποίηση των ανθρώπων ως απώτερο σκοπό.

 

...Η όψη Άρη Κρόνου έρχεται μετά την Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 19 Αυγούστου που ήταν φουλ εξωστρεφής και κοινωνική, και τώρα είναι η ώρα των συνεπειών και του απολογισμού...Κρόνος

Η είσοδος του Άρη στον Κριό στις 28 Ιουνίου, τον καθιστά πρωταγωνιστή του 2ου εξαμήνου της χρονιάς καθώς θα παραμείνει έως τις 7 Ιανουαρίου '21 - κάτι παραπάνω από 6 μήνες λόγω της ανάδρομης πορείας του από τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται στη θέση της κυριαρχίας του, και συμμετέχει στα ηχηρά σχήματα του Δία, Κρόνου, Πλούτωνα, Pallas Αθηνάς από τον Αιγόκερω.

Ο Άρης στον Κριό έχει θάρρος, κουράγιο και θράσος, αγαπά την ανεξαρτησία του, τον αυθορμητισμό του, αγαπά να κάνει καινούρια πράγματα, αγαπά όμως και τον εγωισμό του και μισεί όταν εξωγενείς παράγοντες του ανακόπτουν την φόρα. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω από την άλλη, εκπροσωπεί τις απαιτήσεις που δημιουργούνται - είτε από εμάς είτε από τους άλλους - σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας, τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι, και την ανάγκη της τάξης, της οργάνωσης, της ωριμότητας. Σπρώχει ο ένας, κοντράρει ο άλλος, θερμοκέφαλος ο Άρης, πεισματάρης ο Κρόνος, άλλωστε και οι δύο κινούνται στα ζώδια της διακυβέρνησης τους, και η ενέργεια ρέει αφιλτράριστη και ωμή. Ποιος θα νικήσει; Η πρόκληση είναι να συνεργαστούν και να φέρουν ισορροπία. 

Το διάστημα αυτό πιθανόν κάποιοι από εμάς να βιώσαμε απογοήτευση από κάποιους ανθρώπους ή κάποιες καταστάσειςστις οποίες βρισκόμαστε για διάφορους λόγους...Να υπολογίζατε σε μια βοήθεια από άτομο ή μια διαβεβαίωση, η οποία ανατράπηκε, να βλέπατε τα σχέδια σας να προχωρούν με ρυθμούς καρέτα καρέτα γιατί κάποιοι σας παρεμποδίζουν, να θέλετε να προχωρήσετε αλλά ο φόβος σας να είναι δυνατότερος... Όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι, ο Άρης Κρόνος δοκιμάζει τις αντοχές και την θέληση μας, έως ότου αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε την δυναμική μας και την ενέργεια μας εφαρμόζοντας λογική και στρατηγική, χωρίς εγωισμό και απαιτήσεις. Και μην ξεχνάτε, ο Κρόνος επαναλαμβάνει τα μαθήματα και δεν διστάζει να μας βάλει σε τιμωρία, έως ότου τα εμπεδώσουμε...

⇒ Επόμενο τετράγωνο Άρη-Κρόνου: 29 Σεπτεμβρίου 2020

VIDEO