Πανσέληνος Ιχθύων-Παρθένου

Καλό μήνα αγαπημένοι μου! Με πανσέληνο υποδεχόμαστε τον φετινό Σεπτέμβριο, η οποία κορυφώνεται νωρίς το πρωί της Τετάρτης 02/09.

Το σεληνιακό φαινόμενο γίνεται στον άξονα Ιχθύων (Σελήνη) – Παρθένου (Ήλιος), στην 10ο12’ μοίρα, με την ακριβή αρμονική συμμετοχή του Ουρανού Rx στην 10ο33’ του Ταύρου. Σε μεγαλύτερη ανοχή, εμπλέκονται επίσης ο κυβερνήτης της Σελήνης – Ποσειδώνας και ο συγκυβερνήτης – Δίας στον Αιγόκερω.

 

Κάθε πανσέληνος μας φέρνει στα μέσα του κύκλου (έχοντας ως αφετηρία την Νέα Σελήνη που προηγείται), δίνοντας μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε αν προχωράμε σωστά ή αν έχουμε βγει από τον στόχο μας, και στη συνέχεια να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις ή αλλαγή πορείας. Αφορά τις σχέσεις μας και την συναισθηματική μας ικανοποίηση μέσα σε αυτές. Αντίπαλες δυνάμεις μας τραβάνε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αυτά που θέλουμε συχνά συγκρούονται με τις υποχρεώσεις μας, δημιουργώντας εσωτερική ένταση και εξωτερικές πιέσεις. Εξ’ ου και ο λόγος που σε φάσεις πανσελήνου, συχνά οι αντιδράσεις μας είναι σαν τραγωδία στην Επίδαυρο! Η συγκεκριμένη πανσέληνος δεν θα μπορούσε να μην έχει αφθονία συναισθημάτων αλλά και την αίσθηση της πίστης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Η Σελήνη στους Ιχθείς έχει έντονη διαίσθηση, φαντασία, οραματισμό και, τόσο ο Ποσειδώνας όσο και ο Δίας μοιράζουν απλόχερα όλα τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά. Τα ηνία όμως κρατά ο ΟυFullMoon Sept2ρανός, ως μια δύναμη αφύπνισης και απελευθέρωσης, που χρησιμοποιεί ως δίαυλο επικοινωνίας τα όνειρα μας (κρατάτε σημειώσεις) αλλά και στιγμές ξαφνικής συνειδητοποίησης, έμπνευσης, διορατικότητας, αντίληψης ή κατανόησης – it’s an aha moment όπως λένε και οι αγγλόφωνοι!

Όμως, η πανσέληνος αυτή έχει δύο αστρολογικά «σετάκια», με διαφορετική και αντικρουόμενη δυναμική, αλλά με έναν κεντρικό πυρήνα. Πέρα από τις όψεις των πρωταγωνιστών – Σελήνης και Ήλιου, υπάρχει και ένα ισχυρό και πιεστικό ταυ-τετράγωνο στον παρορμητικό Σταυρό, με τους δύο «σκληρούς» πλανήτες, Άρη και Κρόνο, να παρενοχλούν την Αφροδίτη. Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη στην 25ο35΄Καρκίνου, βρίσκεται σε αντίθεση ακριβείας με τον Κρόνο στην 25ο55’ του Αιγόκερου Rx, ενώ ο Άρης στην 27ο42’ του Κριού (σε αργή πορεία) συγκρούεται και με τους δύο. Ουπς! Τι μας κάνει αληθινά ευτυχισμένους; Ποιος μας εμποδίζει να το αποκτήσουμε; Τι θέλουμε και γιατί; Το σχήμα αυτό κρύβει θυμό και απογοήτευση σε ερωτικά και οικονομικά ζητήματα, και η ένταση έρχεται εξαιτίας της ανυπόμονης ενέργειας που δεν αντέχει τις καθυστερήσεις ή εξαιτίας του εγωισμού που δεν ανέχεται την απόρριψη και το όχι. Όπου εμπλέκεται ο Κρόνος, υπάρχουν μαθήματα, καρμικά χρέη και πάνω από όλα η ανάγκη ωριμότητας. Η έλλειψη εν-συναίσθησης, η αδυναμία να αφεθούμε χωρίς αντάλλαγμα, τα συμπλέγματα που κουβαλάμε, ο φόβος της μοναξιάς, έρχονται στο προσκήνιο και μας δοκιμάζουν μέσα από τις σχέσεις μας. Πιο έντονα και άμεσα θα το αισθανθούν όσοι είναι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερου ή όσοι έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα και πλανήτες κοντά στις μοίρες αυτές. Η γιατρειά όμως βρίσκεται στην χαλαρή και υποχωρητική (όπου πρέπει) διάθεση της Σελήνης. Καλούμαστε να είμαστε πιο ευέλικτοι ή να πάψουμε να είμαστε θύματα (Ιχθύες) του φόβου και των ανασφαλειών μας. Την σύνδεση την κάνει ο Ερμής στην Παρθένο (κυβερνήτης του Ήλιου της πανσελήνου) ο οποίος σχηματίζει όψη τριγώνου με τους Δία, Πλούτωνα και Κρόνο, ένας συνδυασμός που μας βοηθά να μπορέσουμε να αναλύσουμε τα δεδομένα και να πάρουμε αποφάσεις με μακροπρόθεσμα και σταθερά αποτελέσματα. Εδώ, μας δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε και να δούμε τι τραύματα και παρελθούσες εμπειρίες κρύβονται πίσω τον τρόπο που λειτουργούμε εμείς ή οι άλλοι. Σε όψη εξαγώνου και με την Αφροδίτη, listen to your heart  και ακολουθήστε τα ένστικτά σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις νέες ευκαιρίες (ή νέες γνωριμίες)!

VIDEO