ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος της δράσης και να ενεργείς σαν άνθρωπος της σκέψης.

Henri Bergson,  Γάλλος φιλόσοφος, Νόμπελ 1927

Είστε έτοιμοι για την διέλευση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο «κλίμα» του χειμώνα που ακολουθεί;

 

Στις 20 Αυγούστου, ο Άρης, το αρχέτυπο της δράσης, της μαχητικότητας, της διεκδίκησης αλλά και του ανταγωνισμού, του παρορμητισμού και της έντασης, περνά στο ζώδιο των Διδύμων. Όμως δεν είναι η θέση που τον καθιστά σημαντικό όσο η παρατεταμένη παραμονή του εδώ. Συνήθως χρειάζεται 1 ½ + περίπου μήνες για να διασχίσει κάθε ζώδιο, εκτός των περιόδων που αναδρομεί (κάθε 26 περίπου μήνες). Κι εδώ ακριβώς βρισκόμαστε! Ο Άρης θα παραμείνει στους Διδύμους έως τις 25 Μαρτίου 2023, ενώ θα κινηθεί σε ανάδρομη πορεία από τις 31/10/22 έως τις 12/01/23!!!

Σκέφτομαι -ή μάλλον αμφιβάλω- άρα υπάρχω!

«Cogito, ego sum» - με αυτή τη διατύπωση ο Καρτέσιος (René Descartes) έμεινε στην ιστορία, θέτοντας την βάση του δυισμού και της ιδέας πως το σύμπαν αποτελείται από δύο διαφορετικά είδη πραγμάτων, την ΥΛΗ (σώμα) και το ΠΝΕΥΜΑ (νους/ψυχή). Και δεν το αναφέρω τυχαία καθώς ο Άρειος (Κριός δη) Καρτέσιος είχε γενέθλιο Άρη στους Διδύμους (α! και Δία στον Κριό, όπως και τώρα). Για να κατακτήσει την γνώση, τις απόψεις, τις πεποιθήσεις, έπρεπε πρώτα να αμφισβητήσει τα πάντα!

Με την πολύμηνη διέλευση του Άρη στους Διδύμους όχι μόνο έχουμε την δυνατότητα αλλά απαιτείται να ξεφύγουμε από την αναπαραγωγή κονσερβοποιημένων πληροφοριών, ιδεών και προτύπων και να τολμήσουμε το «έγκλημα της σκέψης».  

Έξυπνος, Πολυμήχανος και Πονηρούλης

 

Το δυνατό σημείο των Διδύμων είναι το μυαλό (συνειδητός νους). Όλα, θέλει να τα ξέρει όλα, όχι ότι είναι κουτσομπόλα, αν και ενίοτε πέφτει στην παγίδα να αναπαράγει πληροφορίες γιατί απλά έτσι είναι η φύση του. Αυτή η δίψα για μάθηση δίνει και τον πλούτο ιδεών που παράγει το ζώδιο αυτό. Το αδύναμο σημείο είναι η αδυναμία εστίασης σε ένα ενδιαφέρον. Είναι multitasking αλλά τείνει να μην εμβαθύνει, μένοντας στην «ζάχαρη άχνη» προτού περάσει γρήγορα-γρήγορα στο επόμενο γλυκό!

Φανταστείτε τώρα όταν, με τον Άρη, όλη μας η ενέργεια επικεντρώνεται σε αυτά τα σημεία. Το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε όλη μας την αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην παρασυρόμαστε, καθώς θα θέλουμε να δοκιμάσουμε και να υιοθετήσουμε οτιδήποτε καινούριο! Κάτι βέβαια το οποίο δεν είναι κακό, άλλωστε αυτόν τον αέρα ανανέωσης ζητά ο Άρης. Αρκεί να είναι δημιουργικό και να μας εκφράζει. Απλά δυστυχώς, η ιστορία έχει δείξει πως, μόλις μας «γαργαλίσει» το σύμπαν, φτάνουμε στα αντίθετα άκρα. Και τα αντίθετα άκρα στην συγκεκριμένη φάση είναι οι λεκτικές διενέξεις. Γι’ αυτό και αναμένεται να ανεβαίνουν οι τόνοι συχνά πυκνά γιατί ναι! έχω πάντα δίκιο!

Πλήττω!

Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο μεταβλητό και αυτό σημαίνει γρήγορες αλλαγές και ταυτόχρονες ασχολίες. Η φιλοξενία του Άρη ανεβάζει τις ταχύτητες και χαλά την ηρεμία μας. Θα μας ξυπνήσει ναι, αλλά οι πιο νωχελικοί τύποι θα μετρούν αντίστροφα τις μέρες του…

 

Τα καλά νέαΠίνακας όψεων Άρη

Πρωτομηνιά Σεπτέμβρη ο Άρης σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία στον Κριό, δίνοντας μας κάποιες δόσεις τύχης, αισιοδοξίας και θέλησης. Τίποτε δεν χαρίζεται αλλά τουλάχιστον ένα boost στο ξεκίνημα είναι καλοδεχούμενο. Στις 28/09 και στις 28/11 αρχικά ορθόδρομος και στη συνέχεια ανάδρομος, σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Κρόνο στον Υδροχόο, μια όψη πρακτικότητας, ολοκλήρωσης και ανταμοιβής των κόπων και της προσήλωσης μας.

Η δύναμη της πειθούς

Η δυσκολία της διέλευσης του Άρη στους Διδύμους, προέρχεται από τα τρία συνολικά τετράγωνα που θα σχηματίσει όταν θα συναντήσει τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς στις 12/10, 19/11rx και 15/03/23 (στο τελευταίο μάλιστα θα συμμετέχει και ο Ήλιος).

Με αποκορύφωμα τα συγκεκριμένα διαστήματα, θα είναι δύσκολο να διακρίνουμε την αλήθεια, εύκολο να πέσουμε θύμα λανθασμένων πληροφοριών, να μας ξεφύγουν σημαντικές λεπτομέρειες, να βρεθούμε σε διλήμματα χωρίς να μπορούμε να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά. Από την άλλη, δόλιες υποσχέσεις, fake news, σκάνδαλα και αποκαλύψεις, υπόγειες διενέργειες, διαδικτυακές «επιθέσεις» και παρόμοια ζητήματα θα έχουν την τιμητική τους.

Αν είστε καλλιτέχνες ή χρειάζεστε έμπνευση, η όψη αυτή είναι ότι χρειάζεστε για να «ταξιδέψετε».

Το ερωτικό μυαλό

Χωρίς έρωτα που πάμε; Ο Άρης εδώ θέλει να κάνει γνωριμίες, θέλει να παίξει, να γνωρίσει τις σκέψεις του άλλου. Είναι το μυαλό που τον ιντριγκάρει, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να αρκεστεί στο πλατωνικό φλερτ. Αν κολλήσει το θέμα, έχετε κι αυτό κατά νου! Τα social media ή μάλλον τα DM (γνωστό και ως inbox για εμάς τους παλαιότερους), θα πάρουν φωτιά. Κι ως multitasking, θα φεύγουν ταυτόχρονα μηνύματα σε πολλές/ους ενδιαφερόμενους.  

Και ο κλήρος πέφτει…

Μετακινήσεις, μεταφορές. Εμπόριο και εφοδιαστικές αλυσίδες. Διεθνείς συμφωνίες. Μέσα ενημέρωσης, ψυχαγωγία και media γενικότερα. Social Media.

Οι αντιδράσεις

Επειδή οι Δίδυμοι κυβερνάνε και τα πνευμόνια, και ο Covid19 εμφανίστηκε με τις εκλείψεις σε αυτό τον άξονα, είναι πολύ πιθανό να επανέλθει έντονα το θέμα αυτό. Άλλωστε και ο Ποσειδώνας σχετίζεται με μολύνσεις, ασθένειες, ιώσεις κτλ, και η μεταξύ τους σύνδεση «φουντώνει» τα αναμενόμενα κύματα. Οι Δίδυμοι φέρνουν την χαλαρότητα και ο Ποσειδώνας το χάσιμο ελέγχου. Η διαφορά είναι πως από την πλευρά του Άρη, η αντίδραση/αντίσταση/αμφιβολία σε όποια πίεση ή επιβολή είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε.

Κάτω από την επήρεια των Διδύμων βρίσκεται επίσης το νευρικό μας σύστημα και τα χέρια.

Ο χάρτης εισόδου

Όπως προαναφέραμε, ο Άρης περνά στους Διδύμους στις 20/08/22 το πρωί. Oops! Aldebaran βλέπω! Την στιγμή εκείνη η Σελήνη βρίσκεται στην 9.56’ Διδύμων, πάνω στον Βασιλικό Αστέρα φύλακα της Ανατολής που συνδέεται με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ο Aldebaran έχει Άρεια φύση, και συχνά συνδέεται με ταραχές και συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών «σχολών σκέψης». Είναι ενδιαφέρον ότι, προηγήθηκε μια Νέα Σελήνη (30/05) στην 9.03’ Διδύμων και κατά κάποιο τρόπο συνδέει/επαναφέρει/ενεργοποιεί γεγονότα του διαστήματος αυτού.

Επίσης, η Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27/08, ουσιαστικά υποδέχεται και μας παρουσιάζει τον Άρη στους Διδύμους καθώς θα βρίσκονται σε ακριβέστατο τετράγωνο.

Ο νους είναι το ταχύτερο από όλα, διότι τρέχει διαπερνώντας τα πάντα.

Θαλής ο Μιλήσιος

 

Tagged under: Άρης, Δίδυμοι,

VIDEO