ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 17/07/23

Νέα Σελήνη στον τροπικό Καρκίνο

Ποια δύναμη ψυχής με οδηγεί,

ποια συναισθήματα με καθηλώνουν…

εσείς μνήμες και πληγές που γίνατε αλυσίδες

και θρέφετε το αχόρταγο τέρας μου

αφήστε με να συγχωρέσω και να ξεχάσω…

τι κι αν πόνεσα, εγώ δεν σταμάτησα,

άνοιξα το παράθυρο να αναπνεύσω…

 

Στις 17 Ιουλίου, στις 21:31, η Σελήνη συναντά τον Ήλιο στον Καρκίνο για να σχηματίσει μια συναισθηματικά ισχυρή και μεταμορφωτική Νέα Σελήνη. Νέοι σημαντικοί κύκλοι ανοίγουν αλλά με δραματικό τρόπο. Κι αυτό γιατί μας ρίχνει σε έναν ωκεανό συναισθηματικών προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, να δαμάσουμε ή απλά να αποδεχτούμε. Κάποιες μάχες αξίζουν τον κόπο, κάποιες άλλες απλά μας καθυστερούν.  

Η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στην 24.56΄μοίρα, επηρεάζοντας πρωτίστως τα ζώδια του παρορμητικού Σταυρού – Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, και όσους έχουν πλανήτες, ωροσκόπο και μεσουράνημα σε αυτές τις μοίρες.

Ευαίσθητα κουμπιά

Κατά βάση οι επιλογές μας αναπτύσσονται γύρω από γνώριμα μοτίβα και οικείες συμπεριφορές που μας διδάχτηκαν από το περιβάλλον μας ή που η ζωή μας δίδαξε πώς να επιβιώνουμε στα δύσκολα. Στα δύσκολα όμως μένουν και «μνήμες» που ενίοτε κόβουν τον δρόμο προς την ευτυχία και την επιτυχία. Και ξέρετε τι λένε, «λάθη που δεν διορθώθηκαν, είμαστε καταδικασμένοι να τα επαναλάβουμε».

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα καθώς σχηματίζει όψεις ευκαιριών αλλά και αντιθέσεων με τους υπερβατικούς πλανήτες Ουρανό (εξάγωνο), Ποσειδώνα (τρίγωνο) και τον Πλούτωνα (αντίθεση). Οποιαδήποτε επαφή με αυτούς τους ενεργειακά ισχυρούς, δημιουργεί μια δυναμική που θέλει να μας βγάλει έξω από τα όρια της ασφάλειας που, είτε θεωρούμε δεδομένες , είτε έχουμε δημιουργήσει μέσα από τις ψευδαισθήσεις του μικρόκοσμου μας.

Αυτά τα ευαίσθητα κουμπιά είναι που πατιούνται τώρα και προκαλούν πυρηνικές αντιδράσεις, αντιδράσεις που μπορεί να ξεφύγουν εξαιτίας της κόντρας της Νέας Σελήνης με την Έριδα στον Κριό…Κανείς δεν μπορεί να με πληγώσει

Συναισθηματικές αποσκευές

Ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο που σχετίζεται με το συναίσθημα, την ασφάλεια, την φροντίδα και την τροφή, τις βάσεις μας, την οικογένεια. Γι αυτό και είναι απόλυτα φυσιολογικό στην συγκεκριμένη φάση να θελήσουμε να αποτραβηχτούμε, να επεξεργαστούμε τις ανησυχίες μας και να κάνουμε τις απαραίτητες εσωτερικές διεργασίες, να μοιραστούμε την «ησυχία» μας με άτομα του κλειστού μας κύκλου. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναγνωρίσουμε τα καταπιεσμένα συναισθήματα μας, τα θέλω και τις ανάγκες μας, και να εκφράσουμε όσα μας ενοχλούν - με υγιή πάντα τρόπο.

Είναι πιθανόν τώρα, αρνητικές εμπειρίες μέσα στη ζωή, τις σχέσεις, την καριέρα ή τα οικονομικά να επανέλθουν μέσα από παρόμοια γεγονότα ή καταστάσεις, και είτε μας καθηλώνουν είτε γίνονται η ευκαιρία να αλλάξουμε τρόπους διαχείρισης.

Πόρτα στο Πεπρωμένο

Η συγκλίνουσα αντίθεση της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα (κλείνει στις 22/07) παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς, στις 17/07 έχουμε ταυτόχρονα και την μετάβαση του άξονα των Δεσμών της Σελήνης (του πεπρωμένου) από τον Ταύρο/Σκορπιό στον Κριό/Ζυγό. Καθώς οι Δεσμοί της Σελήνης κινούνται αντίθετα (η είσοδος γίνεται πάντα από το τέλος κάθε ζωδίου κι όχι την αρχή) την υποδοχή τους κάνει ο Πλούτωνας που βρίσκεται στην 29η Αιγόκερου, σηματοδοτώντας μια κομβική συγκυρία ισχύος, μετάλλαξης, «θανάτου» και αναγέννησης.

Φέρνει στην επιφάνεια ευάλωτες πτυχές και σημεία της ζωής μας αλλά και της προσωπικότητας, όπως και πόνο ή και οργή για όσα δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Το όποιο ξεκίνημα, επιλογή, στάση, απόφαση μας επιστρέφει στο ίδιο σημείο εάν κι εφόσον δεν προηγηθεί συνειδητή αξιολόγηση.

Το ίδιο σχήμα παράγει εμμονές κατάκτησης και κυριαρχίας, μάχες εξουσίας και χειραγώγησης, αλλά και αισθήματα εγκλωβισμού, φόβου και αδυναμίας.

Ουπς, δηλαδή όλα μαύρα; No, no, no my dears, όμως έτσι μπορεί να εκλαμβάνουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην δεδομένη στιγμή. Ή μπορεί να έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και το σύμπαν να μας «σπρώχνει βίαια» στο να ξεφύγουμε από τα δίχτυα της απάθειας και λήθης…Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χθες

Κάλεσμα σε δράση και απελευθέρωση

Το υδάτινο τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα μας ωθεί με μια βαθύτερη και ευρύτερη κατανόηση της θέσης μας στον κόσμο, και ενδυναμώνει την πίστη μας στα όνειρα και τις δυνατότητες μας. Η διαίσθηση και δημιουργικότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία της εξέλιξης των σχέσεων και άλλων βασικών τομέων της ζωής μας. Το σύμπαν ακούει, γι’ αυτό προσέξτε τι ζητάτε!

Το εξάγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο προτρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ακόμη και να τις δημιουργήσουμε στον βαθμό που σας επιτρέπεται, μέσα από τους τομείς/οίκους του γενέθλιου ωροσκοπίου που επηρεάζονται. Μας ωθεί να είμαστε πιο τολμηροί, να προσεγγίσουμε νέους φίλους και εμπειρίες, να αναπτύξουμε νέα ενδιαφέροντα και να πειραματιστούμε με καινοτόμες τεχνικές.

Οι εσωτερικές αλλαγές αρχίζουν να μας καθοδηγούν με έναν νέο τρόπο και σε νέες κατευθύνσεις...

 

Όσα γράφονται στο παρόν κείμενο, είναι μια γενική προσέγγιση που δεν αντικατοπτρίζει τις αυστηρά ατομικές σας προβλέψεις.

VIDEO