ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΩΣ 15/09

Στις 23 Αυγούστου ο Ερμής γυρνά σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στην 21η51’ Παρθένου λίγες ώρες αφότου και ο Ήλιος θα έχει περάσει στην τροπική Παρθένο σηματοδοτώντας την έναρξη της αντίστοιχης περιόδου. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ορθοδρομήσει στην 8η μοίρα, καλούμαστε για μια ακόμη φορά να κάνουμε μια στάση ώστε να επανεξετάσουμε σχέδια και αποφάσεις ιδιαίτερα σε ζητήματα που σχετίζονται με το ζώδιο της Παρθένου και τον/τους οίκους του ωροσκοπίου μας που απασχολεί.

Επηρεάζει πρωτίστως τα ζώδια του μεταβλητού Σταυρού – Δίδυμοι, Παρθένοι Τοξότες και Ιχθύες, ή ωροσκόπο και βασικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά.

Σε οικείο περιβάλλον βέβαια θα βρίσκεστε όσοι έχετε γεννηθεί με ανάδρομο Ερμή, έχοντας καλύτερη αντίληψη των όσων συμβαίνουν το διάστημα αυτό. 

Να επισημάνω πως, έως τις 4 Σεπτεμβρίου, σε ταυτόχρονη ανάδρομη πορεία θα κινείται και η Αφροδίτη στον Λέοντα! Πολλή η ύλη και τα SOS! Όμως ο Ερμής μπορεί να μας βοηθήσει να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας, αντιμετωπίζοντας μειονεκτικά συναισθήματα που μας γέμισαν αμφιβολίες για την αξία μας.

Ο Ερμής στην Παρθένο βρίσκεται στην θέση της διακυβέρνησης του, όπερ σημαίνει πως στέλνει ηχηρά  και αυστηρά μηνύματα αλλά και ιδιαίτερα βοηθητικά εάν έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές.   

Ένα βήμα πίσω

Ο Ερμής είναι μεν διάσημος για τις ανάδρομες φάσεις του, αλλά κυρίως για τους λάθος λόγους. Όλοι λίγο πολύ του έχουμε καταλογίσει τις αναποδιές που προκύπτουν εντός των διαστημάτων αυτών. Για να ‘μαστε ακριβοδίκαιοι, ισχύει πως στις «πισω-πεταλιές» του δεν πρέπει να βασιζόμαστε πάνω του για την αυτονόητη και ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας μας και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στην επικοινωνία, ανατροπές και καθυστερήσεις. Αλλά ο στόχος και σκοπός του είναι πιο ουσιαστικός. Επιβάλλει να κάνουμε ένα διάλειμμα προκειμένου να αναθεωρήσουμε και να ανασυγκροτήσουμε τις σκέψεις μας χωρίς εξωτερικούς περισπασμούς. Κι επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό (ή δεν έχουμε την διάθεση) τότε περιπλέκει τις καταστάσεις και φέρνει αναστάτωση.   

Όποιος κοιτάζει Κάρλ Γιουνγκ

Ξέρω τι ζητάω!... Ή μήπως όχι;

Στο γήινο ζώδιο της Παρθένου προτεραιότητα αποτελούν τα πρακτικά θέματα, με έμφαση στην οργάνωση και λειτουργική διαχείριση, την συνέπεια, τα εργασιακά –σχέσεις και συμφωνίες, τον οικονομικό σχεδιασμό και εξασφάλιση πόρων (ο μέρμηγκας κι ο τζίτζικας ένα πράγμα) , την υγεία και τις συνήθειες μας.

Όλα τα σχέδια μπαίνουν στο μικροσκόπιο γιατί ναι, έτσι λειτουργούν τα μάτια της Παρθένου. Όντας το ζώδιο της αποτελεσματικότητας, οτιδήποτε «χαλάει» ο Ερμής, σημαίνει ότι δεν ήταν εξ αρχής κατάλληλο να αντέξει. Ή έπρεπε να έρθει η αποδόμηση ώστε να αποκαλυφθούν τα ελαττώματα και τα αδύνατα σημεία. Γιατί όχι επίσης, να μας βάλει σε μια νέα λογική που αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους.

Ώρα λοιπόν για διορθώσεις και εστίαση σε σημαντικές λεπτομέρειες που είτε μας διέφυγαν είτε προσπεράσαμε θεωρώντας ότι μπορούμε να την σκαπουλάρουμε και χωρίς αυτές.

Υπάρχει και το εκ διαμέτρου αντίθετο σενάριο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όμως, κάτι που μας επισημαίνει η αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα την στιγμή της στάσης του Ερμή: η εμμονή της τελειότητας που παραλύει την θέληση μας. Με απλά λόγια, η ανάγκη να είναι όλα τακτοποιημένα στην εντέλεια και υπό έλεγχο αλλιώς το σύμπαν μας καταρρέει. Μπορεί λοιπόν να αντιληφθούμε ότι χάνουμε χρόνο λόγω υπερβολικών απαιτήσεων είτε από τον εαυτό μας είτε από τους άλλους, κάτι που μπλοκάρει την δράση και την επίτευξη των στόχων μας. Ψυχαναγκασμός, τελειομανία, άγχος (κλασικά!) αναβλητικότητα, παραίτηση, ένας φαύλος κύκλος που ζητά λύση.

Σε επαφή με την Φύση

Φροντίστε την ψυχική σας υγεία και αφήστε την φύση να κάνει τα μαγικά της. Η όποια επαφή μαζί της λειτουργεί θεραπευτικά και μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική. Η Παρθένος είναι το ζώδιο της φροντίδας και καθαρότητας, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και το διάστημα αυτό είναι απαραίτητο να «καθαρίσουμε τις αποθηκευμένες σαβούρες» μας.   

Ένωση Ερμή -  Παλλάδας Αθηνάς

Ο Ερμής κάνει την στάση του κατά την διάρκεια της συνάντησης του με την Παλλάδα Αθηνά (η σύνοδος κορυφώνεται στις 26/08 στην 21η33’ μοίρα). Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Ερμής στέκεται να ακούσει τις συμβουλές της. Η σοφία της Παλλάδας στην Παρθένο είναι η σοφία της διάκρισης, του χρήσιμου από το άχρηστο,  της ήρας (αἶρα) από το στάρι.

Αυτός ο συνδυασμός ενισχύει πολύ τη δημιουργική νοημοσύνη και την μαχητικότητα του πνεύματος. Φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να επικοινωνήσουμε αλλά και να εφαρμόσουμε με επιτυχία τις ιδέες και σχέδια μας, εστιάζοντας στα θετικά σενάρια, στις επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές μας επιδεξιότητες, και στην απλούστευση των διαδικασιών που ακολουθούμε. 

VIDEO