ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΕΩΣ 12/10, σχέσεις, ισορροπίες και αντιθέσεις

Νέα κοσμική είσοδος στις 27 Αυγούστου, καθώς Άρης, το αρχέτυπο της δράσης, της μαχητικότητας, της διεκδίκησης αλλά και του ανταγωνισμού, του παρορμητισμού και της έντασης, περνά στο ζώδιο του Ζυγού, όπου και θα παραμείνει έως τις 12 Οκτωβρίου.

Η διέλευση του ξεκινά σε μια περίοδο όπου ο κυβερνήτης του ζωδίου – Αφροδίτη, κινείται σε ανάδρομη πορεία στον Λέοντα, κάτι που την καθιστά υποτονική, ίσως και ανικανοποίητη αλλά σίγουρα εκθέτει τις πραγματικές μας ανάγκες.

Mars Libra ingress Ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων και διαπραγματεύσεων, της αρμονίας και ισορροπίας, της ομορφιάς, της δικαιοσύνης σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο Άρης σε αυτή την θέση δεν αισθάνεται άνετα (βρίσκεται σε αδυναμία) καθώς η ενέργεια του τείνει να ταράσσει την όποια Zen κατάσταση. Όμως! Στην προκειμένη περίπτωση σκοπός του είναι να εκθέσει και να διορθώσει τις ζημιές της Αφροδίτης διεκδικώντας μια ισχυρότερη θέση ιδιαίτερα σε τομείς που, ούτε η υποχωρητική μας στάση ούτε οι διαπραγματευτικές μας προσπάθειες δεν λειτούργησαν.

Δείτε τα σημάδια της τρέχουσας περιόδου ως έναν προειδοποιητικό φάρο λίγο πριν την έκλειψη της 14ης Οκτωβρίου στο Ζυγό. Θα είμαστε παρόντες και ενεργοί ή θεατές της ζωής μας; 

Επηρεάζει έντονα τα ζώδια του παρορμητικού Σταυρού – Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, ή με ωροσκόπο και βασικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά.

Δεκαήμερα Ζυγού Άρη

Στον βωμό της αγάπης

Εγώ κι εσύ, εσύ κι εγώ, όχι όμως μόνοι πάνω στη Γη. Ο Ζυγός είναι ικανοποιημένος αρκεί να μπορεί να μοιραστεί την ζωή του με άλλους. Είναι η ιδέα; Είναι η ανάγκη; Δεν έχει σημασία. Χρειάζεται έναν/μια σύντροφο ή και καλούς φίλους γιατί λατρεύει την σύνδεση και αλληλεπίδραση. Αυτό το μοίρασμα τώρα υπερτονίζεται και στρέφει την προσοχή μας «στους άλλους».

Δημιουργείται η ανάγκη να επενδύσουμε περισσότερη ενέργεια στην κοινωνικοποίηση μας, διάθεση για νέες γνωριμίες και εξωστρεφείς δραστηριότητες, αναζητώντας την ανανέωση είτε είμαστε δεσμευμένοι (ανανέωση της σχέσης) είτε όχι.

Συμμαχίες και συνεργασίες στο επίκεντρο

Μπαίνουμε σε μια φάση όπου, πέρα από το ερωτικό-κοινωνικό κομμάτι, στο επίκεντρο έρχονται και οι επαγγελματικές συνεργασίες. Ένα ξαφνικό πάθος αναμένεται να γεννηθεί για ανάπτυξη και επιτυχία στην επαγγελματική μας ζωή, με έμφαση στις δυνατές συμμαχίες, την προώθηση και στήριξη από άτομα με κοινή γραμμή. Δύο μυαλά αποδίδουν καλύτερα αρκεί να συντονίζονται!

Είναι μια περίοδος όπου σημαντικά θέματα σχέσεων και συνεργασιών τίθενται επί τάπητος, προκειμένου να επανέλθει κάθε χαμένη ισορροπία (κι αν δεν υπήρξε ποτέ είναι κατάλληλη στιγμή να δημιουργηθεί), να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι των συμβαλλομένων, ακόμη και να προχωρήσουμε σε λήξεις αν δεν υπάρξει μια  χρυσή τομή (λέξη κλειδί για τον Ζυγό και την ανάδρομη Αφροδίτη).  

Να θυμάστε ότι, όσο γλυκούλης είναι ο Ζυγός άλλες τόσες ταραχές δημιουργεί ο Άρης αλλά και οι Δεσμοί της Σελήνης με την Έριδα που κινούνται στο ζώδιο της αφεντιάς του, τον Κριό!

Ειρηνικές λύσεις και διπλωματία

Αυτό μπορεί να είναι ταυτόχρονα και το ζητούμενο αλλά και η πρόκληση, καθώς όπου εμπλέκεται ο Άρης είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την υπομονή μας αλλά και την αντικειμενικότητα μας.  Είναι προς όφελος μας να δοκιμάσουμε πρώτα την ειρηνευτική και διπλωματική οδό προτού «αρματωθούμε και ριχτούμε στην μάχη». Για αντιπαραθέσεις όμως που διαιωνίζονται, είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξουμε τακτική και αντιμετώπιση. Πόσο καλά υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας;

Για τους πιο πράους χαρακτήρες (ιδιαίτερα της τετράδα των ζωδίων που επηρεάζονται), η διέλευση αυτή μπορεί να προσθέσει έξτρα πίεση αλλά και γιατί όχι μια αφύπνιση διεκδίκησης και προστασίας των ορίων που βάζουμε στους άλλους. 

Bonus info: Καλύτερα να ξέρεις τους αντιπάλους σου

Όσο ενοχλητικό κι αν ακούγεται, είναι προτιμότερο να γνωρίζεις ποιοι υποδαυλίζουν την ευτυχία/επιτυχία σου και πως επηρεάζουν την ζωή σου, παρά να πάρεις το βραβείο του καλού παιδιού. Γνωρίζοντας περισσότερα, μαθαίνεις κάτι για τον εαυτό σου. 

Μόνο με Στυλ

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που αγαπά την ομορφιά και η διέλευση του Άρη μπορεί να αυξήσει την εκτίμησή μας για όλα τα όμορφα πράγματα: τέχνη, πολιτισμό, το περιβάλλον που κινούμαστε αλλά και κάθε μορφής καλλωπισμού, ανανέωσης και βελτίωσης της εμφάνισης μας.

Δώστε προσοχή στις καταναλωτικές τάσεις που προωθεί ο Άρης, εκτός εάν θέλετε να επενδύσετε σε κάποια καλή αγορά ποιότητας και όχι ποσότητας.

 

Την μέρα που η δύναμη της αγάπης Γκαντι

VIDEO