ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ 15/09/23

Στις 15 Σεπτεμβρίου καλωσορίζουμε τη Νέα Σελήνη στην 21.58’ στο ζώδιο της Παρθένου

 

Προτού προχωρήσουμε στην ανάλυση, ας σταθούμε πρώτα σε ένα πολύ σημαντικό και καθοριστικό σημείο.

Διανύουμε μια περίοδο όπου πολλοί πλανήτες βρίσκονται σε ανάδρομη κίνηση - είχαμε την Αφροδίτη ανάδρομη στο δεύτερο μέρος του καλοκαιριού, τον Ερμή στην Παρθένο που ολοκληρώνει την αναδρομή του ταυτόχρονα με την Νέα Σελήνη και είναι επίσης ο κυβερνήτης του Σεληνιακού φαινομένου, αλλά! Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ, από τον Δία έως τον Πλούτωνα κινούνται ανάδρομοι και εντός 115 μοιρών (120 μοίρες μας δίνουν ακριβές τρίγωνο). Αυτό φέρνει στην επιφάνεια επαναστατικά συναισθήματα αλλά και πολλές ανασφάλειες, με την έντονη ανάγκη να κάνουμε συνειδητές επιλογές και αλλαγές, τόσο συλλογικά όσο και προσωπικά, ειδικά εάν μπορούμε να συντονιστούμε με την εσωτερική μας φωνή και τη βαθύτερη Αλήθεια μας.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζει ένα Μεγάλο τρίγωνο με τους πλανήτες στα όρια της ανάδρομης ζώνης, στη μία πλευρά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω – σε συγκλίνουσα όψη 6 μοιρών - και στην άλλη πλευρά, ένα σχεδόν ακριβές τρίγωνο προς τον Ουρανό από τον Ταύρο. Αυτό το γήινο τρίγωνο παράγει μεγάλες δυνατότητες, ευκαιρίες και ευλογίες, ειδικά στην προσέλκυση χρημάτων και υλικών αγαθών. Μπορεί επίσης να μας ωθήσει να επιδιώξουμε μια ρεαλιστική και πρακτική προσέγγιση.

NewMoon VirgoΑλλά ένα μεγάλο Τρίγωνο μπορεί κάποιες φορές να μην λειτουργήσει εποικοδομητικά καθώς, τα τρίγωνα συνδέονται με την ευκολία.Έτσι, επισείει την προσοχή μας στο να αναγνωρίζουμε σε ποιους τομείς δεχόμαστε και ανεχόμαστε εύκολα καταστάσεις, προκειμένου να μην αναστατώσουμε το status quo. Μας δίνεται μια ευκαιρία και πρέπει να την κυνηγήσουμε.

Ταυτόχρονα το σεληνιακό είναι σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, μια στιγμή απώλειας του εγώ, καθορισμού ή απώλειας ορίων, αναμόρφωσης της αντίληψης της πραγματικότητας. Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα όνειρα, αλλά, τι χρειάζεται για να πραγματοποιήσουμε αυτά τα όνειρα; Τι έχουμε θυσιάσει μέχρι τώρα και τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε στο μέλλον;

Ένα ΜεγάλοΤρίγωνο και μια αντίθεση μας δίνουν το σχήμα Χαρταετός, και αυτή είναι μια κομβική στιγμή για ανασυγκρότηση, διόρθωση εσωτερικής αστάθειας και εξωτερικών συνεχιζόμενων προβλημάτων.

Κάθε Νέα Σελήνη θέτει νέους στόχους και σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα. Στο ζώδιο της Παρθένου η ενέργεια και η προσοχή μας εστιάζονται στην ανάγκη για αγνότητα και τελειότητα στη ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτό το σημείο λαχταρούμε να δημιουργήσουμε μια τάξη, φαίνεται σημαντικό να υιοθετήσουμε πιο υγιείς συνήθειες, να είμαστε παραγωγικοί, να φροντίσουμε καλύτερα τη δουλειά μας, τα υπάρχοντά μας, το φυσικό μας σώμα αλλά και το πνεύμα μας. Η διανοητική διαύγεια είναι βασικός παράγοντας καθώς μας βοηθά να ξεχωρίσουμε το σιτάρι από την ήρα (σε θέματα σχέσεων, φιλιών, επαγγελματικών επιδιώξεων κ.α.). Φύση! Αυτή είναι μια στιγμή για να δείξουμε το σεβασμό μας στη Φύση, καθώς η φύση μας παρέχει ένα καταφύγιο και πρέπει να το προστατεύσουμε. Τολμήστε να επαναπρογραμματίσετε, να αναδιοργανωθείτε, να είστε ευέλικτοι και δεκτικοί, αλλάξτε την οπτική σας όταν χρειάζεται.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ο Ερμής ως κυβερνήτης της Νέας Σελήνης είναι σε στάσιμη ορθόδρομη φάση. Η προϋπόθεση για να είμαστε επιτυχημένοι στα επόμενα μας βήματά είναι να αντιμετωπίσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να φροντίσουμε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Το παρελθόν είναι πάντα εκεί, είτε για να μας κυνηγήσει είτε για να μας διδάξει... Αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες αποκαλύψεις όπως και να επανέρχονται θέματα του παρελθόντος μπροστά μας, έως ότου με καθαρό μυαλό και σύνεση τα λύσουμε δια παντός

VIDEO