Μπλε ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ στους ΙΧΘΥΣ 31/09

Με πανσέληνο άνοιξε και με πανσέληνο μας αποχαιρετά ο φετινός Αύγουστος. Στις 31 και λίγο πριν το ξημέρωμα, η Σελήνη στους Ιχθύς και ο Ήλιος στην Παρθένο ευθυγραμμίζονται στις 07.25’ μοίρες, με τον ανάδρομο Κρόνο –επίσης- στους Ιχθύς (03ο33’) να επιτηρεί το σεληνιακό φαινόμενο.

Κάθε πανσέληνος μας φέρνει στα μέσα του κύκλου που ξεκινά με την Νέα Σελήνη που προηγείται (16/08), δίνοντας μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε αν προχωράμε σωστά, αν έχουμε βγει από τον στόχο μας, και στη συνέχεια να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις ή αλλαγή πορείας. Αφορά τις σχέσεις μας και την συναισθηματική μας ικανοποίηση μέσα σε αυτές. Αντίπαλες δυνάμεις μας τραβάνε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αυτά που θέλουμε συχνά συγκρούονται με τις υποχρεώσεις μας, δημιουργώντας εσωτερική ένταση και εξωτερικές πιέσεις.

Λαμβάνοντας χώρα εν μέσω μιας ανάδρομης Αφροδίτης αλλά και Ερμή, είναι βέβαιο ότι θα φορτίσει τα συναισθήματα και τις πνευματικές μας αντοχές.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού Σταυρού – Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς του πρώτου δεκαημέρου, ή με ωροσκόπο και βασικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά.

Υπερπανσέληνος 31 Αυγ

Επιστροφή σε… νέα πραγματικότητα

Στην συγκεκριμένη πανσέληνο, η σύγκρουση μπορεί να μεταφραστεί και ως «προσγείωση στην πραγματικότητα», πιθανόν όμως διαφορετική από αυτήν που εκλαμβάναμε σαν πραγματικότητα έως τώρα.  Ο Κρόνος δείχνει σε λάθη που επαναλαμβάνονται και μαθήματα που δεν κατανοήσαμε. Μια ματιά στο παρελθόν (ανάδρομος) αρκεί για να συνειδητοποιήσουμε (Κρόνος) αν άλλαξε «ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» ή αν έχουμε κάνει πραγματική πρόοδο.

Ο Κρόνος μπορεί να είναι αυστηρός, μας βοηθά όμως να απελευθερωθούμε από τις συναισθηματικές άγκυρες που μας κρατούν πίσω.

Το ζώδιο των Ιχθύων είναι ιδιαίτερα συναισθηματικό και διαισθητικό, και πάνω από όλα χωρίς διακριτά όρια. Είναι αναμενόμενο λοιπόν το διάστημα αυτό να αναβλύζουν πλούσια συναισθήματα στις αντιδράσεις μας καθώς οι γραμμές που χωρίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο από τη λογική ανάλυση, τείνουν να θολώνουν.

Κλείσιμο κύκλων και ολοκλήρωση

Είτε από επιλογή είτε όχι, κάτω από την επιρροή μιας πανσελήνου είναι η καλύτερη στιγμή για να κλείσουν κύκλοι χωρίς προοπτική. Το δύσκολο πάντα μέρος είναι η αποδοχή και εν προκειμένω η συγχώρεση (Ιχθύες). Δεν είναι δύσκολο με την παρουσία του Κρόνου να αναδύονται ανασφάλειες, φοβίες, αισθήματα απογοήτευσης και ματαιότητας, τύψεις ή ενοχές, αλλά οτιδήποτε (συνήθειες, σκέψεις, συμπεριφορές) ή οποιοσδήποτε, καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από ό,τι του αναλογεί,  ήρθε  η ώρα να το αποχαιρετίσουμε για να πάμε παρακάτω.

Είναι όμως και στιγμή ολοκλήρωσης σχεδίων, αν και μπορεί να εκκρεμούν λεπτομέρειες που χρήζουν σωστού προγραμματισμού και διαχείρισης.

Όταν τα όνειρα γίνονται πράξη

Η πανσέληνος συνδέει την κριτική σκέψη με τα όνειρα και την δημιουργικότητα μας. Η Παλλάδα Αθηνά  στην Παρθένο σε ακριβές τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο (ανάδρομος από τις 29/08) και απέναντι από τον κυβερνήτη της πανσελήνου Ποσειδώνα (επίσης ανάδρομος) δίνουν διέξοδο στην διαίσθηση και φαντασία, πρωτοτυπία και σοφία, να εκφραστούν, ακολουθώντας γειωμένη προσέγγιση που παράγει πρακτικά αποτελέσματα.

Κομβικό σημείο

Ναι, για μια φορά βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό κομβικό σημείο. Ο αστεροειδής Δήμητρα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον Ζυγό, απέναντι από την Έριδα σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο του Κριού. Το μήνυμα που μας δίνουν είναι πως, αν δεν δώσουμε την φροντίδα που αξίζει στον εαυτό μας, αν δεν γνωρίσουμε τις ανάγκες του, είμαστε «καταδικασμένοι» να βρισκόμαστε συνεχώς σε σχέσεις εντάσεων και αντιπαραθέσεων. Και στον αντίποδα, αν λειτουργούμε εγωιστικά δεν μπορούμε ούτε να δώσουμε αλλά ούτε να λάβουμε συναισθηματική τροφή και φροντίδα. 

 

FM pisces 2023

VIDEO