Υπερπανσέλληνος στον Κριό 29/09, προπομπός των εκλείψεων

Η τελευταία υπερπανσέληνος του 2023 στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 29 Σεπτεμβρίου στην 6η00’ μοίρα, πέρα από την δυναμική της Άρειας Σελήνης στον Κριό, κρύβει πολλά μηνύματα που θα βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια.

Επειδή η πανσέληνος αυτή συμβαίνει κοντά στην φθινοπωρινή ισημερία, αποκαλείται «πανσέληνος του Θερισμού» και συμβολικά δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με την ονομασία αυτή στην παρούσα φάση, καθώς στην συνέχεια θα θερίσουμε ότι έχουμε σπείρει!!!

Κρίσιμη στιγμή

Κάθε πανσέληνος σηματοδοτεί την φάση των διαδοχικών σεληνιακών κύκλων όπου φωτίζεται στο μέγιστο η φύση μιας σχέση, μιας επιθυμίας, μιας προσπάθειας και η τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Τώρα αποκαλύπτεται το νόημα και η σπουδαιότητα τους στην ζωή μας. Τώρα αντιλαμβανόμαστε τι πάει καλά και προχωράμε, και τι δεν πάει καλά και διακόπτουμε ή διορθώνουμε (αν αυτό είναι εφικτό και χρήσιμο).

Αυτό το δίπολο και η ανάγκη ισορροπίας, η εστίαση στις σχέσεις, η δύναμη και αποδοχή μέσα σε αυτές αλλά και η θέση μας μέσα στο κοινωνικό σύνολο, υπερτονίζεται όχι μόνο λόγω του φαινομένου αλλά και λόγω των ζωδίων που απασχολεί. Το εγώ του Κριού αντιπαρατίθεται αλλά και συνεργάζεται με το εμείς του Ζυγού.

Κρατάει μήνες (ή μήπως και χρόνια;) αυτή η κολόνια

Ήδη από το καλοκαίρι έχουν έρθει έντονα στο προσκήνιο θέματα Αφροδίτης - ερωτικά, φιλικά, συνεργασιών, οικονομικά και ικανοποίησης - αρχής γενομένης με την ανάδρομη φάση της Αφροδίτης στον Λέοντα (23/07). Η ορθοδρόμηση της στις 04/09 έδωσε την σκυτάλη στον Δία, ο οποίος γύρισε σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία την ίδια ημέρα στο ζώδιο του Ταύρου – ζώδιο διακυβέρνησης της Αφροδίτης. Οι διελεύσεις Ήλιου, Άρη και Παλλάδας στον Ζυγό επιμένουν να «σκαλίζουν» τα ίδια θέματα με άλλη μορφή και δυνατότητα οπτικής, με αποκορύφωμα την Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου. Υπάρχει μια βάση, που αποκαλύπτεται, εξελίσσεται και μετουσιώνεται, στην προσπάθεια μιας γεμάτης και αρμονικής ζωής και συνύπαρξης.  

Αποκωδικοποίηση

FM Aries LibraΟ κυβερνήτης της πανσελήνου στον Κριό είναι ο Άρης τον οποίο βρίσκουμε στο ζώδιο του Ζυγού (θέση αδυναμίας) στην 21ο26’ μοίρα. Κρατήστε το αυτό, γιατί στην ίδια ακριβώς μοίρα γίνεται η έκλειψη της 14ης Οκτωβρίου και γι’ αυτό λέω πως η σημερινή πανσέληνος λειτουργεί ως προπομπός και γέφυρα!

Η σύνοδος του με τον Νότιο Δεσμό μπορεί να λειτουργήσει ως ενεργειακή ρουφήχτρα, αναβλητική, υποχωρητική, και κολλημένη με το παρελθόν και διάφορα συναισθηματικά συμπλέγματα. Μπορεί όμως να γίνει και μοχλός ενεργοποίησης και μελλοντικών αλλαγών. Σε κάθε περίπτωση οι σχέσεις του Άρη με τους Δεσμούς της Σελήνης παράγουν μια αμυντικο-επιθετική ενέργεια, εγωιστικές τάσεις, αντίδραση σε πιεστικές καταστάσεις, αλλά και ικανότητα επιβίωσης όπως και ικανότητα διπλωματικής διαχείρισης των άλλων (για Ζυγό μιλάμε).

Ο Άρης φαίνεται να «κυνηγά» την Αφροδίτη (κυβερνήτης Ζυγού) που κινείται στον Λέοντα, μέσα από όψη εξαγώνου που όμως δεν ολοκληρώνεται. Κι όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται, αλλά η Αφροδίτη κοντράρεται με τον Ουρανό, επιδιώκοντας την αλλαγή και την έξαψη, ή τρώει τα μούτρα της στις περιπτώσεις που σηκώνει το δικό της μπαϊράκι ή συμπεριφέρεται με έπαρση.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η σύνοδος της Ήρας με την Αφροδίτη, «από εδώ η γυναίκα μου κι από εδώ το αίσθημα μου» ένα πράγμα, που μπορεί να δώσει συμπεριφορές ζήλειας και απόρριψης αλλά και να δοκιμάσει την πίστη και αφοσίωση έτερων πλευρών. Η Ήρα στον συζυγικό της ρόλο συμβολίζει την Αρχή συσχέτισης και σύνδεσης και αντιπροσωπεύει την ικανότητα μας για ουσιαστικές σχέσεις, τον βαθμό κατανόησης και ενσυναίσθησης για τους άλλους. Καθώς όμως αφορά και συνεταιρισμούς και νομικές ενώσεις, είναι μια καλή στιγμή για ισχυρές συμμαχίες με στοιχεία στήριξης και κάλυψης (τυχαίο που έχουμε κι εκλογές…;)

Η καλή στρατηγική κερδίζει πάντα

Σε μια τέτοια σημαντική στιγμή δεν θα μπορούσε να λείπει η μάχιμη, σοφή Παλλάδα Αθηνά, η οποία κινείται κοντά τον Ήλιο (τελική συνάντηση την 1η Οκτωβρίου). Υποδεικνύει και υπενθυμίζει τα οφέλη της ώριμης δύναμης που ασκεί κάποιος στον εαυτό του και στις σχέσεις του, ώστε να επέλθει ισορροπία και ατομικό όφελος.

 

VIDEO