Ηλιακή Έκλειψη στον ΖΥΓΟ, ΚΡΙΣΕΙΣ & ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Στις 14 Οκτωβρίου και στο ζώδιο του Ζυγού στην 21ο07’ κορυφώνεται η δεύτερη Ηλιακή έκλειψη του 2023.

Πρόκειται για μια κεκαλυμμένη Άρεια έκλειψη ή τουλάχιστον μια Άρεια δύναμη που υπονομεύει ή αντιπαρατίθεται στις εξισορροπητικές διαθέσεις του Ζυγού

Με απλά λόγια «θέλει ν’ αγιάσει και τα διαβολάκια δεν τον αφήνουν»

Το φαινόμενο μιας έκλειψης «επισκιάζει» αρχικά τους τομείς που αγγίζει για να «επανέλθει το φως» εφόσον διορθώσουμε τις προβληματικές περιοχές της ζωής μας. Η επιρροή κάθε έκλειψης γίνεται αισθητή από όλους μας, αλλά οι «εκλεκτοί του σύμπαντος» είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι στις αρχές του 3ου δεκαημέρου και όσοι έχουν ωροσκόπο και γενέθλιους ή προοδευμένους προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη & Άρη) κοντά στην 21η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. 

Τι σημαίνει Ζυγός;

Η πιο κλασική γνωστή ειδικότητα του είναι οι σχέσεις και η αλληλεπίδραση σε όλα τα επίπεδα – προσωπικές, φιλικές, ρομαντικές, επαγγελματικές. Είναι το καθρέφτισμα μας, οι επιλογές μας ανάλογα με τις ανάγκες μιας δεδομένης στιγμής,  αλλά και ανάλογα με τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας και τα κενά που αναζητούμε να μας γεμίσουν οι άλλοι. Είναι το feedback των συμπεριφορών μας και τα «παράθυρα που αφήνουμε ανοιχτά» ώστε να μην είμαστε μόνοι. 

Είναι η Κοσμική Τάξη της ισορροπίας, αρμονίας, ειρήνης. Είναι η Δικαιοσύνη. Το Κάλλος, η ορατή ομορφιά και η ευγένεια της ψυχής. Είναι η διπλωματία, η ισότητα, τα δικαιώματα μιας πολιτισμένης κοινωνίας αλλά και ατομικότητας.

Αυτά θίγονται και διαταράσσονται με την Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού, φέρνοντας στην επιφάνεια εσωτερικές αλλά και εξωτερικές ανισορροπίες και εντάσεις, με τις οποίες δεν μπορούμε παρά να ασχοληθούμε με σκοπό την επίλυση τους. Το πρόβλημα είναι πώς στην παρούσα φάση εστιάζουμε περισσότερο σε όσα ΔΕΝ μας αρέσουν κι όχι στα θετικά που έχουμε, αλλά η ευκαιρίες και η ευτυχία προκύπτουν από την ακριβώς αντίθετη οπτική!!!

Ήδη από την πανσέληνο που προηγήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στον άξονα Κριού – Ζυγού είχα επισημάνει τον σημαντικό ρόλο που έπαιζε ο Άρης στην 21η Ζυγού, ο οποίος και μας έδινε το στίγμα για την τωρινή έκλειψη επίσης στην 21η Ζυγού.

Είχα επισημάνει επίσης πως με την αναδρομή της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα ξεκίνησε μια διαδικασία εξέλιξης στα ζητήματα που απασχολεί με αποκορύφωμα τις εκλείψεις του φθινοπώρου.

Αποκωδικοποίηση

Solar eclipse Libra chartΗ όψη χιαστί του Ήλιου και της Σελήνης (έκλειψη) με τον Ουρανό στον Ταύρο, δημιουργεί εσωτερική ένταση εξαιτίας της ανάγκης εκτόνωσης της συσσωρευμένης ενέργειας που προκύπτει, όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα έχουμε προγραμματίσει, υπολογίσει, συμφωνήσει ή φανταστεί. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να δούμε τις καταστάσεις να ξεφεύγουν εκτός του ελέγχου μας, είτε από την δική μας ανυπομονησία και συναισθηματικά ξεσπάσματα, είτε από μια ανάλογη συμπεριφορά των άλλων.

Το ανοιχτό συγκλίνων τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω – ορθόδρομος πλέον από τις 11/10 – κρύβει την διαδικασία «θάνατος και αναγέννηση», αλλά και την αίσθηση της καταπίεσης από πρόσωπα και καταστάσεις, όπως και την ανάγκη ανάκτησης ελέγχου και εξουσίας ή την διατήρηση/δημιουργία ενός κατεστημένου στο οποίο θα είμαστε κυρίαρχοι. Φυσικά υποδεικνύει και τις αδυναμίες σε συστήματα / κλίκες / άρχουσες τάξεις, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας ( ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω ακόμη καλά κρατεί)… Προσοχή χρειάζεται στην τάση για χειριστικές συμπεριφορές αλλά και τις εμμονές με ανούσια θέματα.

Κάτι σαν Τρωικός Πόλεμος…

Οι εκλείψεις είναι το αποκορύφωμα της δυναμικής που χτίστηκε με τον συνοδικό κύκλο Ήλιου-Άρη στις 08 Οκτωβρίου και την 15ο05’ Ζυγού. Έδωσε το έναυσμα της εστίασης της ενέργειας μας σε σχέσεις και συμμαχίες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα προέκυπταν επίσης αντιπαλότητες και ρήξεις (Άρης είναι αυτός!).

Η σύνοδος της Έριδας με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό (σούπερ Άρεια ενέργεια που κορυφώνεται στις 27/11), ρίχνει το Μήλο για την «Καλλίστη». Κάτι η Ήρα σε Βασιλική μοίρα, κάτι η Αθηνά μέσα στην πολυαστρία του Ζυγού, έμεινε η Αφροδίτη στην Παρθένο (θέση πτώσης) στερημένη, μίζερη αλλά και υπολογιστική. Ποιο είναι το συμφέρον μου;  

Ας λάβουμε υπ’ όψιν μας πως ΚΑΙ η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού κυβερνάται από την Αφροδίτη, η οποία θα βρίσκεται ακόμη στο ζώδιο της Παρθένου (θέση πτώσης όπως προείπαμε) την στιγμή που ο Άρης κινείται στον Σκορπιό και θέση κυριαρχίας, ενώ οδεύει για τον νέο κύκλο Ήλιου-Άρη – επίσης στον Σκορπιό – ανοίγοντας τον δρόμο σε νέες επιδιώξεις και κατακτήσεις…

VIDEO